Обратно на работа след дълга почивка, как да се справиш?

работа след дълга почивка

Публикувано 16 ное., 2018г.

от VM Consultancy Team

Блог

Да се върнеш в офиса след дълга ваканция или пътуване, никак не е лесно. В един момент си почиваш, а в следващия те залива вълна от имейли и нови задачи.

Преходът от ваканционно настроение към завръщането ти в офиса не трябва е задължително пълен кошмар. Всъщност има няколко неща, които можеш е да предприемеш през първия си ден, за да направиш целия процес много по-лесен. Даваме ти  няколко прости стратегии, които ще те върната без стресово в работния процес.

Започни деня си рано

Редица психолози и специалисти съветват след дългата отпуска, вечерта преди първия ни работен ден да си легнеш по-рано, за да се събудиш навреме. Започни деня си от рано, спокойно се приготви, напри си хубава закуска и се наслади на хубаво и ароматно кафе. Това ще те заради с добро настроение.

Не се натоварвай

Планирай първия си работен ден, така че да ти е спокойно и  плавно да влезеш в работния процес. Не си насрочвай срещи поне два дни, за да имаш време да се подготвиш. Приоритизирай задачите си  и си направи списък с най-важните и почни от тях.

Наваксай със случващото се

На спокойствие прочети всички натрупани се имейли и си води бележки и въпроси, за да се включиш  по работата на течащите проекти, плавно и с лекота. Информирай се за всички случили се събития в отсъствието ти, преди да започнеш да разреваваш всяка малка или голяма „драма“ възникнала по време на отсъствието ти. Направи среща с екипа си, за да разбереш как се движат проектите и какви са новите планирани задачи на клиентите.

Погрижи се за себе си

Много хора след отпуска се впускат в изпълнение на голям брой задачи, но това само им вреди. В основата на това дали изпълняваш задълженията си на работното място и взимаш правилни решения е колко е нивото на стреса ти. Ето защо, не позволявай да изпаднеш в стресови ситуации, които да попречат на преценката ти.

Не позволявай депресията да навлезе в ежедневието ти, вместо това си спомни за хубавите преживявания с благодарност и продължи да си създаваш нови моменти на щастие.

Ето и още няколко полезни теми…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *