Свободни професии и стартъпи

През 2019-та година, малко преди избухването на пандемията с коронавирус, близо 35% от цялата работна ръка на САЩ е била съставена изцяло от фрийлансъри (или на чист български –  хора, които са заети в сферата на свободните професии). Този начин на работа има силни последователи и в Европа. Обхваща някои от най-доходоносните сектори като технологии, финанси и голяма част от креативните услуги на пазара.

Именно затова той все по-често започва да се забелязва и в България. След първите дни на карантината много от работниците и работодателите осъзнаха, че общоприетият работен модел – да се трудиш в офис, заобиколен от колеги, е възможно да остане на заден план при това за много дълго време.

Така масово хората започнаха да работят за себе си. Сами успяват да менажират времето, клиентите си и мястото, откъдето бизнеса им оперира. Тази свобода масово позволи на тези, които са я избрали, да отделят няколко часа, а дори и дни, на себе – нещо, което хората със стандартно работно време не могат да си позволят.

Но всеки бизнес рано или късно се сблъсква с бюрокрацията. Изрядната документация е важен аспект на всеки успешен бизнес. Тук можем да се намесим ние. Предлагаме специализирана консултантска дейност за клиенти, упражняващи свободни професии, фрийлансъри и стартъпи, които искат да започнат своя бизнес.

Ние познаваме нуждите на стартиращият бизнес. Осъзнаваме колко ценно е Вашето време и можем да Ви помогнем да не го губите из различните държавни институции. Знаем колко важно за Вас е да получите качествен правен съвет при поставяне основите на нова компания или започване на работа по нов проект.

Ние предоставяме правна консултация и съдействаме при:

  • регистрация на дружество и последващите промени в нея;
  • осъществяване на дейност като самоосигуряващо се лице;
  • намиране на финансиране – участие в проекти с безвъзмездно финансиране;
  • менторство от успели предприемачи и бизнес лидери;
  • свързване с други стартиращи бизнеси с цел обмяна на опит, клиенти и ноу-хау.

Екипът ни осъществява и текущо счетоводно обслужване на стратиращи бизнеси.

    свържи се с нас

    Винаги сме готови да помогнем!