Vyara Vasileva

Димитър Петров

Адвокат

Vyara Vasileva

Димитър Петров

Адвокат

 Животът преди дипломите

 

Димитър Петров е възпитаник на Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Там той завършва „Право“. Част от следването му протича в град Бордо във Франция. Магистърската диплома обаче не е достатъчна за него. Така неговият академичен път все още продължава и сега е докторант в катедра „Обща теория на правото“ към Софийски университет.

Тази страст към знанието го е превърнала в полиглот. Знае няколко езика. Четири от тях използва в професионалното си ежедневие. Това са български, английски, френски и руски.

Развитието на една кариера в няколко думи

$

Димитър е член на Софийска адвокатска колегия. Неговият професионален опит преминава през няколко големи търговски дружества. Там той изгражда богат опит в сферата на гражданското и административното право. В портфолиото му можем да видим успешни съдебни производства срещу редица монополисти. Повечето са в сферата на комуналните услуги. Димитър има победи срещу Топлофикация София, ЧЕЗ и Софийска вода.

&

Ако трябва художествено да обобщим в кой тип дела има най-много опит, можем да използваме историята за Давид и Голиат. Димитър изключително добре се справя със защитата на обикновения човек в казуси срещу големи и малки фирми.

!

Той има солиден опит в областта на защита на длъжници срещу дружества с монополно положение, гражданско право и процес, облигационно право – изготвяне, представителство във връзка с преговори за сключване на договори и споразумения, трудово право – защита срещу незаконно уволнение, обезщетения и компенсации, защита срещу АУАН и наказателни постановления, издадени от Инспекция по труда, застрахователно, представителство по искове срещу застрахователи, вещно и нотариално право.

Силните страни според него

 

Според него успехът в тези дела се дължи колкото на креативното му мислене, толкова и на успешната му комуникация с клиенти.

свържи се с нас

Винаги сме готови да помогнем!