Как да започнеш успешна кариера като фрилансър?

Успешна кариера като фрийлансър

Публикувано 16 ное., 2018г.

от VM Consultancy Team

Блог

Да продължиш кариерния си път като фрилансър е едно от най-възнаграждаващото, но същевременно най-предизвикателното решение, което можеш да вземеш. Все повече хора избират за себе си стартирането на собствен бизнес или работата на свободна практика.

Последните години се наблюдава все по-голям ръст на така наречената „гиг икономика“ и на специалистите, които работят от вкъщи върху различни краткосрочни и/или дълго срочни проекти. Причините поради, които може би обмисляш да поемеш пътя на фрилансъра са много – независимост, повече свободно време, да поемеш контрол върху собствения си живот или пък ти е писнало от корпоративния свят. Имай предвид, че колкото и красиво романтично да ти изглежда живота на свободна практика, той идва и с много отговорности, дисциплина и лична организация. Подготвили сме ти няколко важни стъпки, които трябва да направиш по пътя на фрилансърството.

Обмисли структурата на бизнеса си

Когато създаваш нов бизнес, трябва да решиш дали ще бъдеш едноличен търговец, ще основеш своя собствена компания под формата на дружество с ограничена отговорност или акционерно дружество или ще бъдеш самоосигуряващо се лице. Трябва да дефинираш добре бизнес сферата, в която ще предоставяш услуги и какви ще бъдат те. Като собственик на фирма или самоосигуряващо се лице е добре да проучиш какви ще са задълженията и отговорностите ти и в двата случая.

Знаем, че това звучи малко объркващо, а бюрокрацията може да убие желанието на всеки, който е решил да развива собствена дейност. Не се притеснявай, ние може да ти съдействаме във всяка стъпка от този процес, а първата бизнес консултация с нас е безплатна и можеш да се запишеш за нея в сайта ни.

Изберете име на фирма

Когато избираш име за бизнеса си, независимо дали става дума за търговско име като едноличен търговец или име на фирма, има различни неща, които трябва да вземеш предвид, преди да вземеш решение. Увери се, че е професионално и съдържа асоциация или ключова дума, която разкрива дейността ти. Името трябва да бъде уникално за България – можеш да провериш дали фирма с твоето име е вече регистрирана в Търговския регистър.

Сметки и счетоводство

След като имаш яснота за структурата и целите на бизнеса, имаш идея какво ще е името на фирмата, следващата стъпка е да намериш точния човек или фирма, която да управлява сметките и финансите ти. Няма как да управляваш и развиваш успешна дейност като фрилансър без да имаш добро счетоводство. Добрият финансов съветник и адвокат е инвестиция, която ще ти спести много главоболия, ходения по мъките и разправии по държавните учреждения.

За твое улеснение, ние може да ти съдействаме и за това. След консултацията с теб ще ти предложим най-добрия вариант за вид на фирма и ще подготвим всички необходими документи, за да можеш да започнеш дейността си на свободна практика лесно, бързо и без излишни главоболия и притеснения. Ние консултираме и помагаме на много хора на свободна практика да започнат и развиват успешна фриланс кариера, като се грижим за управлението на техните финанси, фактури, данъци, изготвяне на договори с клиенти и подизпълнители.

Не се колебай да се свържеш с нас, да насрочиш среща с екипа ни и да започнеш да сбъдваш мечтата си за независимост и успешна кариера като фрилансър.

Ето и още няколко полезни теми…

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *